Föreningskonferens 2013

Årets föreningskonferens har precis avslutats 14-15/9-2013.

Vi var 37 personer, från länets 11 föreningar, som samlats på Scandic hotel Lugnet i Falun.

Även detta år satsades det på fysisk aktivitet dag ett och föreläsningar dag två.

Den fysiska aktiviteten bestod i:
Antingen bowling, tipspromenad eller bassäng och bastubad för den som så önskade.

Dag två hade vi tre intressanta föreläsningar:

Åsa Wadholm från Reumatikerförbundet pratade om insamlingsarbete i både stort och smått samt vikten av att vi faktiskt ägnar oss åt insamlingsarbete både i distrikt och föreningar, då detta är alldeles nödvändigt för att forskningen ska kunna fortgå.

Reumatikerförbundets vision är ju, som vi alla väl känner till:
"Ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta" och detta kostar pengar att kunna arbeta vidare för.

Cattis Forsberg, sjukgymnast från Reumatologen i Falun, pratade om "Reumafoten" och hur vi sliter på våra fötter samt hur vi bör ta god hand om dem.

Martin Porelius från Ortopedtekniska avdelningen, Falu lasarett, pratade om diverse ortopedtekniska hjälpmedel av olika slag. Främst det som rör fötterna, skor.

På kvällen utövades hjärngymnsastik i form av frågesport med efterföljande prisutdelning.

I övrigt blev det stunder till fina och givande samtal, god mat, sköna sängar.
En riktigt härlig helg.