Foto:Carina Olsson

Föreningskonferensen i Falun 10-11/5-2014

Lite reflektioner från konferensen

Vi var 57 deltagare vid Föreningskonferensen i Falun 10-11/5-2014, både från Reumatikerdistriktet Dalarna och Reumatikerdistriktet Västernorrland.

Lördagens innehåll:
Besök vid Falu Gruva. Guidning av Gruvhospitalet bl.a.

Ett gäng bowlade istället.

På e.m skulle Annika Borglycke visa lite på Förbundets hemsida, men det hölls på med underhållsarbete så någon inloggning via förbundets hemsida kunde vi inte göra så i det hänseendet körde vi fast.

Däremot öppnades det till diskussion om medlemsregistret bl.a där vi fick möjlighet att ställa frågor som vi hade direkt till Annika.
Det var mycket värdefullt för oss att få möta Annika och samtala med henne.
Många har ju pratat med henne på telefon, men många visste inte vem hon var.

Det blev bra diskussioner.

Sedan var det lite tid till godo inför kvällens middag som vi samlades till kl.19.00, där Yvonne så klart hade ordnat med lite frågesport, sin vana trogen.

Det var inte lätt, men vi tog hjälp av varandra och fyllde flitigt i våra troliga svar.

Lotter fanns till försäljning till förmån för ett bidrag i själva konferensen. Fina priser har skänkts, bl.a en middag för två på Scandic i Falun.

Söndagens innehåll:
Vi möttes upp till frukost kl.8.00 och kl.9.00 startade sedan f.m med Medicinsk Yoga, så kallad Medi Yoga.

Siw Söderkvist ledsagade oss genom detta, där fokus låg störst på att lära sig andas på rätt sätt för att kroppen ska kunna syresätta sig på bästa sätt och må så gott som det bara är möjligt.

Siw är nyutexaminerad lärare i Medicinsk Yoga.

Efter fikat på förmiddagen pratar Siw vidare om hur vi definierar Hälsa och hur vi mår egentligen.

Mycket intressant och tankeväckande för oss.

I samband med lunch tackar vi för den här konferensen och ser med spänning fram emot vad som blir nästa år.