Inte bara föreläsning: På Apotek Hjärtat i Borlänge fanns dessutom personal från Reumatikerförbundet på plats med information och test av handstyrka! Foto: Hasse Eriksson

Jubileumsföreläsning #1 - Öppen föreläsning om artros

Fullsatt föreläsning i Hotell Galaxen, Borlänge. 140 personer fick lära sig mer om artros.

Britt-Marie Nyhäll-Wåhlin, reumatolog och Cattis Forsberg, sjukgymnast vid Reumatologkliniken i Falun föreläste om artros och träning och slog hål på många myter om artros, bland annat den som säger att artros är förslitning av lederna. Det är istället en nedbrytning av brosket.

De berättade också att man SKA träna. Välutvecklade muskler avlastar nämligen leden.

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson inledde med att berätta om vad Reumatikerförbundet har gjort och gör för att skapa förutsättningar för ett bra liv för alla med en reumatisk sjukdom.

Under dagen i Borlänge fanns personal från Reumatikerförbundet i Apotek Hjärtats lokaler och demonstrerade en så kallad Grip It - en mätare av handstyrka samt delade ut information.

Dessa aktiviteter samt det faktum att vi fyller 70 år och fokuserar på artros under jubileumsåret fick genomslag i Dalarnas tidningar.

Du kan också se bilder därifrån på Annes Bildblogg

Apotek Hjärtat berättar från sin Facebooksida

Läs även mer på Reumatikerdistriktet Dalarnas hemsida!