Reumatikerdistriktet Dalarnas upptagningsområde

Om oss

Reumatikerdistriktet Dalarna finns till för att ge stöd och råd i vardagen för Dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen.

Distriktets roll är att stötta föreningarna i dess upptagningsområde.

Genom att bli medlem i Reumatikerförbundet blir du samtidigt medlem i en lokal Reumatikerförening.
Vilken just DU tillhör beror på vilket postnummer du har.
Man kan även, vid anmälan, göra valet själv om vilken förening man vill tillhöra.

Dalarnas län är ett av Sveriges 21 län. Här bor ca 276 000 personer. Länet har femton kommuner. Reumatikerdistriktet består av 11 föreningar med tillsammans ca:1800 medlemmar.

Som medlem träffar du personer med olika reumatiska sjukdomar som:

• Får information
  • Byter erfarenheter
  • Får tips
  • Har roligt tillsammans

Kontakta oss för mer information!

Föreningarna i Dalarna är:

Reumatikerföreningen Borlänge
Reumatikerföreningen Falun
Reumatikerföreningen Avesta
Reumatikerföreningen Hedemora/Säter
Reumatikerföreningen Leksand
Reumatikerföreningen Malung/Vansbro
Reumatikerföreningen Ovansiljan (är en vilande förening som Distriktet har ansvar för i dagsläget)
Reumatikerföreningen Rättvik
Reumatikerföreningen Smedjebacken